У Львівській області у січні 2014 року порівняно з груднем 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5%.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління статистики у Львівській області.
Найбільше подорожчали овочі (на 12,1 %). Зокрема огірки на 14,1%, помідори на 39,1% та капуста білокачанна – на 9,8%.
Також, зросли ціни на фрукти, у середньому на 0,9%, а саме: на 14,4% подорожчав виноград, на 5,8% – яблука, на 3,9% – лимони.
Значно піднялись ціни на кисломолочну продукцію(2,8%).
Подорожчало масло на 2,5% та соняшникова олія на 1,6%.
В той же час знизились ціни на яйця курячі (14,9 %) та на свинину – на 0,6%.