У січні-жовтні цього року обсяг сільськогосподарського виробництва в області зменшився на 6,1%.
Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.
У січні-жовтні цього року обсяг сільськогосподарського виробництва у Львівській області зменшився на 6,1%, порівняно з цими місяцями минулого року.
Зокрема, підприємства області зменшили обсяг виробленої продукції на 8,9%, а господарства населення – на 2,2%.
Загалом обсяг виробництва продукції рослинництва зменшився на 9,9%, натомість продукції тваринництва – збільшився на 5,8%.
У підприємствах зменшився обсяг продукції рослинництва на 17,4%, а продукції тваринництва – збільшився на 17,8%. Натомість господарства населення збільшили виробництво продукції рослинництва на 0,3%, а продукції тваринництва – зменшили на 10,2%.
Станом на 1 листопада цього року господарства усіх категорій зібрали культури зернові та зернобобові з площі 248 тис.га (75,1% від їх посівної площі), у тому числі кукурудзу – 18,9 тис. га (18,8%), ріпак і кользу – 51 тис. га (99,9%), сою – 115,6 тис. га (75,6%), соняшник – 23,3 тис. га (91,3%), буряк цукровий фабричний – 5,6 тис. га (35,6%), картоплю – 98,9 тис. га (99,5%), культури овочеві відкритого ґрунту – 42 тис. га (96%).
У господарствах усіх категорій було вироблено 197,1 тис. т м’яса, 237,8 тис. т – молока, 534,6 млн шт. – яєць.
Кількість великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій станом на 1 листопада становила 80,7 тис. голів (у тому числі корів – 50,4 тис. голів), свиней – 573 тис. голів, птиці свійської – 14,3 млн голів.Г
Господарства населення утримували 81,8% від загальної кількості великої рогатої худоби, 87,7% – корів, 48% – птиці свійської, 16,3% – свиней.