У Львівській області у лютому 2014 року порівняно з січнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%.
Про це повідомляє ГУ статистики у Львівській області.
Суттєво підвищилися ціни на фрукти – у середньому на 12,3%, а
саме: на 19,2% подорожчали банани, на 13,9% – виноград, на 12,7% –
яблука, на 10,1% – цитрусові, на 9,1% – ківі.
Відчутно подорожчали овочі – на 5,8%. Зокрема, на 30,3% зросли
ціни на капусту, на 14,6% – моркву, на 9,9% – буряк, на 8,6% – перець
солодкий, на 6,6% – цибулю ріпчасту, на 6,0% – картоплю.
З хлібопродуктів зросли ціни на борошно (на 1,1%) та окремі види
круп (пшоно – на 1,1%, пластівці вівсяні – на 1,4%). Крім цього, на 2,6%
подорожчали вареники, пельмені, на 0,3% – хліб.
З олії та жирів на 2,4% подорожчало масло вершкове, на 3,2% –
спреди. Разом з тим, на 0,8% подешевшала олія соняшникова.
Ціни на цукор упродовж місяця зросли загалом на 2,4%. Крім цього
на 1,7% подорожчав мед, на 1,3% – шоколад, на 1,1% – карамель.
З молочних продуктів зросли ціни на сметану на 1,5%, сир і м’який
сир – на 1,0%, молоко – на 0,4%. Проте яйця курячі знизились в ціні на
13,0%.
Риба та рибопродукти подешевшали загалом на 0,6%. Найбільше
знизились ціни на рибу морожену (на 1,4%) та крабові палички (на 1,5%).
У групі «М’ясо та м’ясопродукти» знизились ціни на свинину (на
0,9%) та птицю (на 0,8%). Водночас, яловичина подорожчала на 0,1%,
ковбасні і м’ясні вироби, субпродукти – на 0,5%.
Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,3%, тютюнові
вироби – на 1,2%.