У Львівській області у березні 2014 року порівняно з лютим 2014 рокуціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,3%.
Найбільший ріст цін спостерігався на фрукти, у середньому на 11,7%, а
саме: на 21,9% подорожчали банани, на 13,3% – яблука, на 13,1% – виноград,
на 5,9% – цитрусові, на 3,9% – ківі.
Риба та рибопродукти подорожчали загалом на 4,5%. Серед товарів цієї
групи найбільше зросли ціни на рибу морожену – на 6,1%, філе мороженої
риби – на 3,9%, оселедці, морепродукти – на 3,7%.
На 20,9% зросли ціни на яйця. З молочних продуктів на 2,6%
подорожчала кисломолочна продукція, на 0,7% – сметана, на 0,6% – сир і
м’який сир. Притому, що ціни на молоко знизились на 0,2%.
З хлібопродуктів підвищились ціни на хліб на 0,9%, за рахунок
подорожчання соціальних видів, борошно – на 3,1% та крупи: пшоно – на
3,6%, гречані – на 3,4%, рис – на 2,4%, перлові, ячні – на 1,7%. Крім цього, на
1,8% подорожчали вареники, пельмені, на 0,9% – кондитерські вироби з
борошна.
Овочі подорожчали на 2,8%. Зокрема, на 11,6% зросли ціни на капусту,
на 10,1% – перець солодкий, на 2,2% – помідори, на 1,6% – картоплю.
На 2,1% подорожчало масло вершкове, на 3,2% – олія оливкова. Разом з
тим, на 1,7% подешевіла олія соняшникова, на 0,5% – сало.
Ціни на цукор упродовж місяця зросли загалом на 8,5%. На 4,7%
подорожчало морозиво, на 3,8% – шоколад, на 1,3% – цукерки шоколадні.
Помітно зросли ціни на часник – на 14,1%, спеції – на 3,6%, молочні
суміші для дитячого харчування – на 3,5%, каву – на 1,6%, чай – на 1,3%.
У групі м’ясо та м’ясопродукти зросли ціни на яловичину – на 1,1%, а на
свинину залишились без змін.
Птиця дещо подешевіла – на 0,2%. З ковбасних виробів зросли ціни на сосиски, сардельки в/г – на 1,1%, сосиски, сардельки 1г – на 0,9%, ковбаси варені в/г – на 0,4%. Також на 1,2% подорожчали субпродукти яловичі, на 1,6% – фарш м’ясний.
Алкогольні напої подорожчали у середньому на 1%, тютюнові вироби –
на 1,3%.