У січні-листопаді, порівняно з минулим роком, на 3,7% зменшилася посівна площа озимих культур та на 4,4% скоротилося виробництво м’яса.
Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.
Відтак, у січні-листопаді цього року індекс обсягу сільського господарського виробництва склав 97,5%, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах – 98,9%, у господарствах населення – 96,8%.
Під урожай 2016 року озимі культури на зерно та зелений корм, включаючи ріпак на зерно, було посіяно на площі 230,3 тис.га, що на 3,7% менше, аніж під урожай 2015 року, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах – 159,7 тис.га (на 5,0% менше), у господарствах населення – 70,6 тис.га (на 0,5% менше).
Площа посівів озимих зернових культур на зерно збільшилася на 1,7% і становила 188,8 тис.га, у тому числі ячменю – на 31,5% (32,3 тис.га), пшениці – зменшилася на 2,9% (151,1 тис.га), жита – на 1,2% (5,3 тис.га). Озимий ріпак на зерно посіяно на площі 41,3 тис.га, що на 22,3% менше, аніж у минулому році.
У січні-листопаді виробили 146,4 тис.т м’яса, 547,7 тис.т молока, 513,0 млн. штук яєць. Порівняно з минулим роком, виробництво м’яса скоротилось на 4,4%, молока – на 5,2%, водночас збільшилось виробництво яєць на 3,3%.
Продукцію тваринництва виробляють, в основному, господарства населення. У січні-листопаді 2015 року питома вага продукції, виробленої господарствами населення, у загальному виробництві області становила: молока – 95,7%, яєць – 89,7%, м’яса – 50,5%.
Нагадаємо, станом на 1 листопада, Буський, Кам'янка-Бузький та Бродівський райони – у трійці лідерів із сілького господарства області.