Кулінарний хаб відкрили у Сокальському професійному ліцею.
Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.
Вчора, 8 жовтня, на базі ДПТНЗ "Сокальський професійний ліцей" відкрили навчально-практичний центр харчових технологій.
У цьому центрі ліцеїсти, які навчаються за напрямом "кухар-кондитер", мають змогу попрактикуватися, закріпити свої знання, а також надавати свої послуги на замовлення. Профорієнтаційний хаб можуть відвідати також учні шкіл, щоб наживо побачити процес навчання та роботи й зробити свідомий вибір своєї майбутньої професії.
У 2023 році з обласного та місцевого бюджетів виділили 10 млн 300 тис. грн на проведення капітального ремонту центру, зокрема на облаштування трьох кухарських і трьох кондитерських лабораторій.
У 2024 році ліцей взяв участь у Швейцарсько-українському проєкті DECIDE і став одним із переможців конкурсного відбору. Відповідно до програми, проєкт отримав 4,3 млн грн на придбання сучасного обладнання та ще 360 тис. грн – на збільшення потужностей хабу та побудову нової підстанції.