Завод може переробляти до 25 тонн сировини та випускати 12,5 тонн готової продукції щодня.
Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.
У п'ятницю, 1 серпня, у селищі Івано-Франкове Яворівського району відкрили новий найбільший у Східній Європі високотехнологічний завод із переробки рибної продукції ПрАТ "Львівський обласний виробничий рибний комбінат".
Підприємство, засноване у 1994 році, спеціалізується на вирощуванні прісноводної риби та її переробці для українського ринку. Будівництво власного заводу площею 6 800 м² розпочали ще у 2021 році виключно коштом власних інвестицій компанії.
Завод може переробляти до 25 тонн сировини та випускати 12,5 тонн готової продукції щодня. Основою для виробництва є риба власного вирощування, а також імпортна сировина.
Будівля заводу складається з трьох рівнів: двох виробничих поверхів та технічного третього, де розміщені інженерні системи. Простір поділений на чотири основні зони:
– рампи для завантаження сировини та відвантаження готової продукції;
– "мокрі" приміщення для переробки сирої, солоної та копченої риби;
– "сухі" приміщення для виготовлення пресервів і напівфабрикатів;
– санітарно-побутові приміщення для персоналу.
Завод інтегрував міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дозволяє підприємству не лише забезпечувати внутрішній ринок, але й вийти на експорт.
Після досягнення повної виробничої потужності тут загалом створять 283 нових робочих місць. Наразі підприємство забезпечує роботою 82 особи. Торік підприємство виготовило 1 382 тонни продукції та сплатило до бюджету 6,4 млн грн податків.
Бенефіціарами ПрАТ львівський бізнесмен Олександр Свіщов та його син, депутат Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталій Свіщов.