Проект «Народний ТОП» визначив улюблені страви українців по регіонам та загалом.
Як виявилось лише 4% українців люблять сало.
Це випливає з результатів соціологічного дослідження групи "Рейтиг"
Як виявилося за результатами дослідження, попри стереотипи, лише 4% українців насправді люблять сало. Натомість, улюбленої їжею українців є борщ, м’ясні страви та вареники.
Зокрема, найулюбленішою стравою українців є борщ (44%). Також українці люблять вареники (18%), зокрема, з сиром, картоплею та вишнями, шашлик (10%), холодець (7%), котлети (6%) та відбивні (5%), а також інші м’ясні страви (14%), з них більш популярні: ковбаса, м'ясо по-французьки, смажене і тушковане м'ясо. Крім того, близько 7% вважають своєю улюбленою стравою плов, 4% – печеню.
Кулінарні вподомання українців, також, залежать від регіону, де вони проживають. Наприклад, на Заході найбільш поширеною улюбленою стравою є голубці, вареники та деруни, в Центрі – рибні страви, холодець і сало.
В Північному регіоні – картопля, різні супи та відбивні, на Півдні – пельмені, смажена картопля, а також плов. На Сході і Донбасі надають перевагу салатам і м’ясним стравам, зокрема, «Олів’є» та шашлику.
Нагадаємо, Соціологічна група «Рейтинг» продовжує проект «Народний ТОП». Проект досліджує думку українців у тих, чи інших питаннях. Респондентам задають питання, на, які ті повинні назвати власні відповіді.
Цього разу питання звучало «Назвіть Ваші ТРИ найулюбленіші страви. Неважливо кухні якого народу належить страва».