Топ-5 страв, що приготувати на Новий рік 2026

середа, 26 листопада 2025 р. о 14:34

Новий рік — це найкращий час здивувати гостей чимось смачним, оригінальним і водночас простим у приготуванні.

Головне — заздалегідь вирішити, що саме має бути на святковому столі. Нижче — добірка страв, які створять настрій і здивують своїми смаковими якостями. Ці смачні ідеї легко допоможуть вирішити, що приготувати на Новий рік краще за все.

Курячі стегенця в соусі

Ця страва — ідеальний варіант, якщо хочеться додати до святкового столу легкий аромат гриля без зайвих зусиль. Соус Барбекю Торчин® робить стегенця соковитими та дає красиву карамельну глазур.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця — 1,5 кг;
  • сіль, перець;
  • соус Барбекю Торчин® — 4–5 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • часник — 2 зубчики.

Приготування. Замаринуйте стегенця в соусі «Барбекю» з медом і часником на 1–3 години. Запікайте приблизно 40 хв при 200 °C, періодично поливаючи маринадом.

Страва виходить соковитою та ароматною. А додаткові цікаві рецепти на Новий рік можна знайти на сторінці https://www.torchyn.ua/recipes/novij-rik.

Салат з куркою та соусом «Сацебелі»

Цей салат — ідеальне рішення для тих, хто шукає швидкі рецепти. Для нього характерне дивовижне поєднання легкості та яскравого грузинського акценту. Соус додає страві кисло-солодкої пікантності, завдяки чому вона смакує навіть тим, хто не любить «важкі» новорічні салати.

Інгредієнти:

  • куряче філе (варене чи запечене) — 300 г;
  • мікс салатного листя — 150 г;
  • помідори чері — 8–10 шт;
  • огірок — 1 шт;
  • червона цибуля — 1/2 шт;
  • соус Сацебелі Торчин® — 2-3 ст. л.;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, перець.

Приготування. Наріжте овочі та курку, змішайте, додайте листя салату. Заправте все соусом та олією. Перемішайте — і салат готовий. Свіжа ароматна страва може подаватися на святковий стіл.

Тартинки з крем-сиром

Це одна з найшвидших закусок, які мають дуже ефектний вигляд. Для її приготування знадобиться мінімум часу та зусиль.

Інгредієнти:

  • багет або чіабата — 1 шт;
  • крем-сир — 200 г;
  • Соус Папрік Торчин® — 2-3 ст. л.;
  • зелень (петрушка чи кріп);
  • трішки оливкової олії.

Приготування. Підсушіть скибки хліба. Змішайте крем-сир із соусом. Намажте на хрумкі тости, додайте зелень. Це легка закуска, яка завжди «розлітається» першою.

Фаршировані печериці

Ця страва для тих, хто любить пікантні акценти. Аджика додає гостроти, а сирна начинка робить смак ще більш насиченим.

Інгредієнти:

  • великі печериці — 12–15 шт;
  • твердий або плавлений сир — 150 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • соусу Аджика Торчин® — 3–4 ст. л.;
  • олія для дека.

Приготування. Відокремте ніжки, подрібніть їх і змішайте зі сиром, часником та аджикою. Наповніть шапочки грибів і запікайте 15–20 хв при 180-190 °C. Виходить гостро, соковито та дуже ароматно.

Макарони з овочами

Це яскравий, ситний варіант, який урізноманітнить святкове меню. Соус додає овочам і макаронам пряної глибини та легкої гостроти.

Інгредієнти:

  • макарони пенне чи фузіллі — 300 г;
  • болгарський перець — 1 шт;
  • цибуля — 1/2 шт;
  • часник — 1 зубчик;
  • кукурудза — 100 г;
  • соус Мехікано Торчин® — 3–4 ст. л.;
  • оливкова олія — 1–2 ст. л.;
  • сіль, перець;
  • трішки сиру для посипання.

Приготування. Відваріть макарони. Окремо обсмажте цибулю, перець, часник, додайте кукурудзу та соус. Змішайте з макаронами та прогрійте кілька хвилин. Подайте зі сиром — виходить дуже смачно та незвично.

Новорічні страви з цієї добірки прості та сучасні. Вони не потребують складних технік, але мають такий вигляд, ніби ви готували їх годинами. А соуси Торчин® нададуть кожній страві виразного характеру та допоможуть створити яскраве меню.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024