Більше як половина продукції, вироблена фермерами, припадає на рослинництво.
За даними Головного управління статистики у Львівській області, станом на 1 січня цього року у Львівській області офіційно зареєстрували 1938 фермерських господарств – юридичних осіб.
Торік фермерські господарства виробили 7,8 млрд грн продукції сільського господарства (у цінах 2021 року) та забезпечили 15,1% від її загального обсягу.
65,4% продукції, виробленої фермерами припадає на рослинництво, у той час на тваринництво – 34,6%.
У рослинництві фермерські господарства минулого року забезпечили 29,1% від загального обсягу виробництва сої, 27% – кукурудзи кормової, 22,7% – соняшника, 20,6% – ріпака озимого та кользи (ріпака ярого), 12,6% – культур зернових та зернобобових, 2,3% – буряка цукрового фабричного.
Обсяг зернових та зернобобових культур становив 241,1 тис. т, сої – 162,5 тис. т, частка ріпака озимого та кользи – 40,4 тис. т, буряка цукрового фабричного – 26,9 тис. т, кукурудзи кормової – 18,4 тис. т, соняшника – 10,6 тис. т.
У той час, фермерські господарства виробили 30,5% мʼяса (70,3 тис. т живої маси сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій), 3,3% молока (9,4 тис. т валового надою) та 4,8% яєць (29,2 млн штук яєць) від птиці свійської.
Зазначимо, станом на 1 січня цього року фермерські господарства утримують 32,2% від усього поголів’я птиці свійської області, великої рогатої худоби – 9% (у тому числі корів – 5,3%), свиней – 6,1%.