Причиною стала м’ ясна консерва домашнього приготування.
Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб на своїй сторінці у Фейсбуці.
У понеділок, 3 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували подружжя із Дрогобиччини з підозрою на ботулізм.
"33-річний чоловік та 34-річна дружина з Дрогобиччини ще 27 травня скуштували м'ясну консерву власного приготування. Вже наступного дня у жінки почало боліти горло, тоді подумали про застуду. Аж на сьому добу хворі звернулися по медичну допомогу: спершу – до місцевої амбулаторії, згодом – до однієї з районних лікарень Дрогобиччини. Скаржилися на порушення зору, сухість в роті, розлади ковтання, інші прояви харчової токсикоінфекції" – йдеться у повідомленні.
За словами лікарів, стан у пацієнтів середньої важкості.
Зазначимо, це вже третій випадок ботулізму у Львівській області: у січні з ботулізмом до лікарні потрапили 2 мешканців Золочівського району (80-річний батько і його 44-річна донька), які їли тушкованку з яловичини власного приготування; у квітні до реанімації госпіталізували 52-річну мешканку Самбірщини.
Додамо, ботулізм – це гостра інфекційна хвороба. Якщо вчасно не звернутися за допомогою, захворювання може призвести до смерті. Основними симптомами ботулізму є порушення зору, відчуття "сітки" перед очима, відчуття сухості в роті, розлад мовлення, ковтання. Збудник ботулізму найчастіше міститься в домашніх консервах (м’ясних, рибних, грибних та овочевих), а також може міститися у в’яленій рибі.