У Львові 28 червня в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» у винятковій атмосфері із розкішним сервіруванням пройде Гала-вечеря страв Львівської кухні. На галереї-терасі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) під відкритим небом за одним столом зустрінуться 300 львів’ян та гостей міста.
Про Варіанти повідомили організатори заходу.
«Особливістю цієї події є те, що тут найкращі шеф-кухарі Львова презентують найкращі місцеві страви. Меню, яке буде запропоноване гостям Гала-вечері, будуть традиційно львівськими, тобто тими, які готувалися у Львові протягом сторіч. А готуватимуться страви з використанням корисних та свіжих продуктів фермерських господарств Львівської області, наданих гуртовим продуктовим ринком «Шувар», - повідомив Андрій Сидор, директор гастрономічного фестивалю львів на та тарілці.
За його словами, у меню буде запропоновано холодні та гарячі перекуси, перші та другі страви, традиційні Львівські солодощі та кава, страви подаватимуться із українським вином ТМ «Колоніст».
Шеф-кухарями Гала-вечері будуть Щурко Роман (ресторан-клуб «Split Lviv»), Сушко Євгеній (Citadel Inn Hotel & Resort), Яцишин Мар'ян (ресторан «Шекспір») та Задорожна Оксана ( ресторан-пивоварня «Кумпель»).
Ведучі вечері спільно з шеф-кухарями та сомельє презентуватимуть меню та особливість кожної страви і напою, триватимуть цікаві дискусії щодо традицій, рецептури, особливостей сервірування та подання страв до столу. Обов’язковим тут є дрес-код - black tie, formal.
Поєднання архітектури Львова, місцевої традиційної музики, смакування страв Львівської кухні, дегустації напоїв, невимушене спілкування надасть можливість кожному відчути смак та особливу атмосферу Львова.
Також в рамках Фестивалю на площі Ринок пройде Ярмарок страв львівської кухні (28-30 червня) та ярмарок «Смакуємо з Карпат» (28-29 червня, дворик Ратуші).