Під час «тижня французького смаку» шеф-кондитер Жіль Гриффон створить скульптуру з шоколаду, яка символізуватиме поєднання культур України та Франції.
Про це повідомили організатори події на прес-конференції з нагоди відкриття «Тижня французького смаку».
У Львові, в суботу 26 жовтня у Кінг крос Леополіс відбудеться низка подій від французького шеф-кондитера Жіля Гриффона, серед яких демонстрація 5-ти кілограмової скульптури, що символізуватиме поєднання культур України та Франції. Скульптура буде зроблена з чорного та білого шоколаду.
«У скульптурі ви зможете побачити символи двох країн, наприклад символ Франції - Ейфелеву вежу», - розповів шеф-кондитер Жіль Гриффон.
Паралельно з демонстрацією скульптури відбудуться також майстер-класи по виготовленню шоколадних трюфелів та шоколадних цукерок-марципанів. Участь у даних майстер-класах зможуть взяти усі охочі. Після приготування кожен присутній зможе безкоштовно скуштувати солодощі.
У вівторок, 29 жовтня шеф-кухар Мішель Ведрін та шеф-кондитер Жіль Гриффон проведуть відкриті майстер-класи присвячені французькому кулінарному мистецтву.
«Найцікавішим є те, що використовуючи українські продукти ми намагаємося відтворити страви французької кухні», - зауважив шеф-кухар Мішель Ведлін.
Мішелю Ведліну настільки сподобалась українська кухня, що відтепер у своєму ресторані у Франції шеф-кухар готує такі страви, як борщ з фуа-гра та сало з трюфелями.
«Мені дуже подобається українська кухня. Українські кухарі використовують якісні продукти, але у них немає свого власного почерку. Якщо ви зайдете у кілька ресторанів та замовите одну і ту ж страву, вони майже не відрізнятимуться», - зазначив Ведлін.
Також в рамках французького смаку відбудеться французький гала-вечір, де для гостей приготують вечерю Мішель Ведрін, Жіль Грифон та Володимир Павлюк.