Виробництво горілки в Україні у першому півріччі 2015 року знизилося на 25,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомляє Державна служба статистики, передає Forbes Україна.
Виробництво горілки в Україні у січні-червні 2015 року зменшилося на 25,7%, якщо порівняти з аналогічним періодом 2014 року, до 8,348 млн декалітрів.
У червні виробництво горілки становило 1,387 млн дал, що на 64,7% менше, ніж у червні 2014 року, але на 13,2% більше, ніж у травні 2015 року.
Водночас виробництво коньяку і бренді в Україні за шість місяців зросло на 28,7% порівняно з січнем-червнем 2014 року і становить 1,305 млн дал.
У червні 2015 року виробництво коньяку та бренді становило 0,208 млн дал, що на 34,2% більше, ніж у червні 2014 року, і на 6,3% більше, ніж у травні цього року.
Обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в січні-червні 2015 року зменшився на 13,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становить 4,278 млн дав. У червні виробництво лікерів та інших спиртних напоїв становило 0,825 млн дал, що на 15,6% менше, ніж у червні минулого року, і на 1,9% менше, ніж у травні нинішнього року.