Уряд збільшив перелік продуктів харчування, що потрапляють під державне регулювання.
Сьогодні, 12 січня, Кабінет міністрів ухвалив розширив перелік продуктів харчування, що потрапляють під державне регулювання.
Загалом до переліку, граничний рівень торговельної надбавки не може перевищувати 10%, увійшли такі продукти харчування:
- гречана крупа;
- цукор-пісок;
- пшеничне борошно вищого ґатунку;
- макаронні вироби українського виробництва (вермішель з борошна вищого ґатунку);
- пастеризоване молоко жирністю 2,5% (у плівці);
- соняшникову олію;
- курячі яйця категорії С1;
- птиця (куряча тушка);
- вершове масло жирністю 72,5%.
Кабмін доручив Державній службі статистики щоденно проводити моніторинг споживчих цін на ці товари та надавати інформацію Мінекономіки. Це рішення пояснюють високими темпами зростання цін на продукти у таких категоріях.
Раніше уряд додав до переліку продуктів, подорожчання яких мають заздалегідь декларувати суб'єкти господарювання, батон та олію соняшникову. Також уряд обмежив націнку на хліб житньо-пшеничний і батон у 10%.