У Львівській області у квітні 2014 року порівняно з березнем 2014 рокуціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 5,3%.
Про це повідомляє ГУ статистики у Львівській області.
Найбільший ріст цін спостерігався на овочі, які подорожчали на 23%.
Риба та рибопродукти подорожчали загалом на 10%. Хліб і хлібопродукти подорожчали загалом на 3,7%. Підвищились ціни на хліб на 3,3%, за рахунок подорожчання соціальних і масових видів. Зросло в ціні борошно – на 3,8% та крупи: рис – на 8,9%, пшоно – на 8,4%, гречані – на 7,5%, манні – на 4,9%.
На м’ясо та м’ясопродукти ціни підвищились на 4,3%. Суттєво зросли
ціни на свинину – на 15,6%, яловичину – на 4,1%. Ковбасні вироби та
субпродукти подорожчали – на 1,6%, фарш м’ясний і вироби з м’яса кулінарні
– на 3,1%. Разом тим, птиця дещо подешевіла – на 1,9%.
На 2,8% подорожчали олія та жири і найбільше: на 5% – спреди, на 3,3%
– маргарин.
Ціни на цукор упродовж місяця зросли загалом на 9,1%. На 6,1%
подорожчало морозиво, на 2,9% – кондитерські вироби з цукру.
Безалкогольні напої подорожчали на 3%, у тому числі, мінеральні та
джерельні води – на 4,9%, кава – на 3,7%, напої безалкогольні – на 2,8%.
У групі молоко, сир та яйця ціни знизились на 1,3%. Зниження цін
спостерігалось на яйця на 6,3% та на окремі види молочної продукції. Зокрема,
сир м’який жирний подешевшав на 1,5%, нежирний – на 1%, сметана – на
0,7%, молоко – на 0,4%. Водночас, кисломолочна продукція подорожчала на
1,3%.
Алкогольні напої подорожчали у середньому на 1,8%, тютюнові вироби
– на 1,3%.
Ціни на одяг і взуття зросли загалом на 1%.