У Львівській області у січні 2015 року порівняно з груднем 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,9%.
Про це повідомляє Головне управлінні статистики у Львівській області.
Найбільший ріст цін спостерігався на овочі – загалом на 16,5%. Серед товарів цієї групи суттєво подорожчали несезонні: помідори – на 34,5%, також капуста пекінська, огірки, перець солодкий.
В ціні зросла капуста білокачанна аж на 21%, з нею морква, буряк та часник.
На 15,8% підвищились ціни на фрукти.
Ціни на рибу та рибопродукти зросли загалом на 6,8%, в основному за рахунок подорожчання морепродуктів.
На 4,7% підвищились ціни на хліб і хлібопродукти при чому, що ціни на брошно зросли не так стрімко.
Молоко, сир та яйця подорожчали в середньому на 2,5%. Ціни на м’ясо та підвищились загалом лише 1,3%.
Тютюнові вироби упродовж місяця подорожчали у середньому на 7,1%, алкогольні напої – на 2,3%.
Ще у листопаді середнє місячне зростання цін сягало 1,9%, в грудні підскочило на 4,3%, сьогодні воно досягло ледве не 5.