Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай

obserwatorlogistyczny.pl

Понеділок, 29 січня 2024, 15:53

Швейцарія передала Львову вживані 30-річні трамваї

трамвай

Також Львів безкоштовно отримає необхідні запчастини, а Держсекретаріат Швейцарії фінансуватиме навчання співробітників.

Про це повідомляє "Obserwator logistyczny".

Швейцарія безоплатно передала Україні свої трамваї. Рішення передати транспортні засоби Львову було прийнято у відповідь на заявку, подану містом у рамках швейцарських програм підтримки. Львів просив 75 вживаних трамвайних вагонів, а отримає одинадцять.

"Трамваї походять з 1980-1990-х років. На той час це були перші принаймні частково низькопідлогові трамваї у Швейцарії. Зараз, після понад 30 років, вони поступово виходять з експлуатації. Їх замінюють сучасні трамваї Tramlink від Stadler Rail" – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал "Zdopravy", якби трамваї Duewag / Vevey Be 4/8 не подарували, вони б пішли прямо на металобрухт. Берн планує експлуатувати їх до червня, а потім їх поступово транспортують в Україну. Транспортні витрати покриває Швейцарський секретаріат з економічних питань (SECO). Саме SECO запропонувала подарувати трамваї з Берна, а Львів підтвердив, що параметри цих транспортних засобів дозволяють їх експлуатувати в Україні.

Також Львів безкоштовно отримає необхідне для роботи технічне обладнання, зокрема запчастини. SECO також фінансуватиме навчання співробітників.

За таким же механізмом трамваї зі Швейцарії отримала і українська Вінниця. Цюріх подарував 28 транспортних засобів серії 2000. Невдовзі до них приєднаються ще вісім трамваїв, а наприкінці 2023 року SECO у співпраці з оператором VBZ вирішив доставити ще 31 транспортний засіб цієї серії.

Нагадаємо, Швейцарська фірма підписала угоду про передачу Львову 11 вживаних низькопідлогових трамваїв.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.