Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Середа, 31 січня 2024, 09:46

Львівські школи не планують переводити на дистанційне навчання через захворюваність

школа

У міськраді зазначили, що поріг захворюваності перевищено, але ситуація є контрольованою і дозволяє вести навчальний процес.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

Станом на зараз близько 13% учнів львівських шкіл відсутні через хворобу, і цей показник є звичним для зимового періоду. На цьому наголосив керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

"Порівнюючи це з аналогічними періодами минулого року, то це повністю звична ситуація для навчальних закладів, де діти хворіють взимку у школах і садочках. Поріг перевищено, але ситуація є контрольованою, яка станом на сьогодні дозволяє вести навчальний процес.Навіть якщо є перевищений відсоток хворих дітей, то дітям потрібно лікуватися, а не навчатися онлайн, бо ще 4 чи 5 годин сидіти за екраном – не пришвидшить одужання. Тому діти вчаться, якщо хтось хворіє – залишається вдома" – пояснив Андрій Закалюк.

Він також наголосив, що приймати рішення про переведення шкіл в інший формат навчання поки що немає потреби.

Як розповіла керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко, за минулий тиждень різко збільшилася кількість захворілих мешканців громади: 6774 людини захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції та 115 людей – на ковід.

"Цей показник є на 14% більшим від позаминулого тижня. З цієї кількості 39% – це діти, віком до 17 років. В основному, хворіють діти від 8 до 14 років, та дорослі від 30 до 64 років" – додала Марта Матюшко.

Нагадаємо, Львівської ОВА рекомендує школам переходити на віддалене навчання у зв’язку з високим ризиком гострих респіраторних захворювань.

Додамо, минулого тижня в області офіційно зареєстрували 16 102 випадки захворювання на грип та ГРВІ й 180 випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.