Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анастасія Окряк

Фб ЄС Львів

Прес-реліз,   Четвер, 8 лютого 2024, 16:25

Львівські депутати просять продовжити виплати для ВПО до закінчення воєнного стану

Анастасія Окряк

Львівські депутати звернулися до Кабміну щодо продовження виплати соціальної допомоги для ВПО до кінця воєнного стану.

Сьогодні, під час пленарного засідання Львівської міської ради, депутати фракції Європейська Солідарність звернулися до Кабінету Міністрів України щодо продовження виплати соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб до кінця воєнного стану.

Відповідне звернення озвучила депутатка Анастасія Окряк.

"Згідно ухваленої постанови Кабінету Міністрів України №332 про "Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам" більшість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, позбавляються виплат соціальної допомоги. З 1 березня право на допомогу матимуть лише окремі категорії громадян", – йдеться у зверненні.

 За словами депутатки Анастасії Окряк, у Львові проживають понад 106 тисяч внутрішньо переміщених осіб. І попри усю складність економічної ситуації допомога людям, які через російську агресію втратили свої будинки, роботу та звичне життя, має залишатися для держави одним з безумовних пріоритетів.

"Важливо продовжити підтримувати внутрішньо переміщених осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. Сприяючи при цьому їхній повноцінній інтеграції в громадах, де вони оселилися. Відтак ми вважаємо, що виплати соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб мають бути продовженими до кінця воєнного стану та закликає уряд відмовитися від запланованого різкого зменшення кола тих, хто їх отримуватиме", – додала Окряк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.