Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ПП "Реліквія"

google.maps

Понеділок, 19 лютого 2024, 11:28

У Львові власник ПП Реліквія самовільно захопив каналізаційні мережі ОСББ

ПП "Реліквія"

У багатоквартирному будинку на вул. Патона власник викупив приміщення підвалу та закрив доступ працівникам до будинкових систем комунікацій.

Про це повідомило Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Як повідомили мешканці, у 2008 році, Львівська міськрада продала нежитлові приміщення площею 512 кв.м на вул. Патона 2, власнику ПП "Реліквія" Броговському Андрію. У загальну площу також входили підвальні приміщення, де знаходяться будинкові комунікації.

"Після здійснення приватизації вищезазначеного приміщення, відповідні служби та обслуговуючі працівники ОСББ не мають фізичної та юридичної можливості обслуговувати наявні будинкові комунікації у допоміжних (підвальних) приміщеннях, так як ці комунікації знаходяться у приватній власності" – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у ОСББ зазначили, що  неодноразово пропонували Броговському Андрію, підписати договір на обслуговування будинкових систем комунікацій у допоміжних приміщеннях ПП "Реліквія", на що отримували постійну відмову.

"ОСББ постійно нагадувало п. Броговському А. 3., про необхідність допуску  працівників ОСББ для обслуговування будинкових систем комунікацій та сплату експлуатаційних внесків, на що також отримувало категоричну відмову" – написали у ОСББ.

А минулого тижня, 12 лютого, власник ПП "Реліквія" взагалі самовільно повністю перекрив водопостачання мешканцям 11-го під'їзду, мотивуючи своє рішення тим що, нібито забита будинкова система каналізації.

"13 лютого, ОСББ викликали аварійну бригаду УК "Чистий Львів". При обстеженні виявили забиття каналізаційної мережі ПП "Реліквія" а саме: випуск унітазу ПП "Реліквія" у каналізаційну мережу будинку. Аварійна бригада ліквідувала забиття за кошти ОСББ, це суперечить чинному законодавству України, так як ПП "Реліквія" це мала зробити своїм коштом" – додали у ОСББ.

За словами співвласників багатоквартирного будинку, після цього Броговський Андрій, почав вимагати від ОСББ, повністю замінити всі труби каналізаційної мережі у його підвальному приміщенні, при цьому борг ПП "Реліквія" за експлуатаційні витрати на даний час становить 204265 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.