Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Байтала

Вівторок, 27 лютого 2024, 13:48

Львівська облрада хоче перевірити орендну плату фестівської реберні в Арсеналі

Михайло Байтала

Депутати Львівської облради вимагають перевірити об'єктивність тарифів оренди для реберні "Під Арсеналом", які значно менші, ніж для інших підприємців.

Сьогодні, 27 лютого, на сесії Львівської обласної ради, депутат від "Свободи" Михайло Байтала зачитав депутатський запит, в якому вимагає надати інформацію стосовно львівського ресторану реберні "Під Арсеналом", після виникнення пожежі в закладі.

Згідно з інформацією, 16 лютого близько 21:38 години виникла пожежа в приміщенні ресторану реберні "Під Арсеналом", який знаходить під приміщенням міського арсеналу – фортифікаційної споруди у Львові, побудованої в 1574–1576 роках. Яка є пам'яткою ренесансної оборонної архітектури. Сьогодні в споруді розміщується музей зброї "Арсенал" – відділ Львівського історичного музею.

"За повідомленнями проінформовано, що пожежна сигналізація спрацювала, не в реберні, а у приміщенні музею, де було сильне задимлення. Крім цього, ми підняли угоду і знаєте скільки коштує оренда 800 квадратів? Аж 30 тисяч гривень. Шановні, мінімальна ціна у центрі Львова починається від 10 доларів за квадрат. Це має бути орієнтовно 300 тисяч, а не 30" – заявив Михайло Байтала.

Депутат просить надати інформацію щодо цього питання, оскільки вважає, що через це бюджет громади недоотримує значну суму коштів. Крім цього, у запиті вимагають надати приписи посадових осіб, які востаннє проводили перевірку закладу, а також назвати головну причину пожежі.

"Ви прекрасно всі знаєте, що підприємці заробляють кошти. Я б хотів, щоб це питання розглянули і такі орендарі назавжди покинули наші орендні приміщення" – додав Михайло Байтала.

Також депутати пропонують заслухати управління майном спільної власності Львівської обласної ради щодо запобіганню виникнення пожеж на об'єкті з масовим перебуванням людей.

Нагадаємо, ресторан реберня "Під Арсеналом" входить ТОВ "Холдинг емоцій "!Фест" зареєстрований з 2011 року у Львові. Кінцевими власниками компанії є львівські ресторатори Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов. Директором підприємства є депутатка Львівської районної ради від Голосу Ірина Мартин.

Нещодавно Львівський ресторанний холдинг "!Фест", який звинуватили в ухиленні від сплати податків, відшкодував 13,4 мільйона гривень та визнав свою провину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.