Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аптека-музей "Під Чорним Орлом"

wikipedia.org

Середа, 13 березня 2024, 12:51

Львівську аптеку Під Чорним Орлом приєднали до музею у Винниках

аптека-музей "Під Чорним Орлом"

Депутати реорганізували аптеку-музей "Під Чорним Орлом" та зробили її відділом Історико-краєзнавчого музею у Винниках.

Вчора, 12 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про реорганізацію КП ЛОР "Аптека-музей "Під Чорним Орлом" шляхом приєднання до КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей", що знаходиться у Винниках.

"За" проголосували 52 депутати.

Зокрема, облрада вирішила приєднати аптеку-музей "Під Чорним Орлом" до Історико-краєзнавчого музею для збереження і подальшої ефективної роботи аптеки-музею та враховуючи досвід працівників музею у побудові сучасних інтерактивних експозицій, а також задля економії коштів.

"Ідеться про відому аптеку-музей на площі Ринок у Львові. Аптека, як бізнес не витримує конкуренції, вона створювалася як музей. Фонд музею налічує 5 тисяч предметів. Значну частину місця займають музейні експонати. Оскільки торгівля ліками не є пріоритетом музею, як бізнес, аптека себе вичерпала. Але це є цікавий об'єкт історичного значення. У довоєнний час будинок належав українцю і січовому стрільцю Михайлу Терлецькому" – зазначив в.о. керівника управління майном спільної власності Львівської облради Андрій Білоус.

Це рішення попередньо погодила постійна комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції облради, яка розглянула листи завідувачки КП ЛОР "Аптека-музей "Під Чорним орлом" Любов Роздобудько та директора КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей" Ігоря Тимця. 

Зазначимо, аптека-музей "Під Чорним Орлом" на вул. Друкарська, 2 у Львові – найстаріша з наявних аптек Львова, перетворена на єдиний в Україні музей, де можна оглянути старовинне аптекарське обладнання і зільники, якими користувалися середньовічні аптекарі. Аптека заснована у 1735 році. Музейний комплекс налічує понад 5 тисяч експонатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.