Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Подоляк

Середа, 6 березня 2024, 16:10

Професорка Кривда обігнала політикиню Подоляк у голові Українського культурного фонду

Ірина Подоляк

Ірину Подоляк не обрали головою Українського культурного фонду.

Про це повідомляє Український культурний фонд на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство культури та інформаційної політики України призначило на посаду новоствореної наглядової ради Українського культурного фонду професорку філософії Київського університету ім. Шевченка Наталію Кривду.

Натомість кандидатури двох інших претенденток відхилили – народної депутатки ВРУ 8 скликання від Самопомочі й колишньої заступниці міністра культури, молоді та спорту Ірини Подоляк та ексголови Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти та колишньої заступниці міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка Галини Григоренко.

Зазначимо, голова УКФ працює на громадських засадах. На нього покладені представницькі функції: представляє фонд у відносинах з органами державної влади й органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, міжнародними організаціями та з представниками громадянського суспільства з питань забезпечення сприятливих умов для розвитку культури та мистецтв в Україні. 

Нагадаємо, на парламентських виборах у 2014 році Ірина Подоляк вона перемогла у 116 виборчому окрузі (Шевченківський та Залізничний райони Львова) від партії Об'єднання Самопоміч та стала народною депутаткою Верховної Ради 8 скликання.

А у жовтні 2019 року уряд підтримав розпорядження про призначення її заступницею міністра культури, молоді та спорту України. На цій посаді Подоляк попрацювала до березня 2020 року.

Подоляк, яка з вересня 2012 року й до 2014 року очолювала управління культури Львівської міської ради, а впродовж 2002-2012 років була начальницею відділу закордонної співпраці управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради.

У 1998-2002 роках працювала менеджеркою "Незалежного культурологічного часопису "Ї" та була координаторкою проєктів USAID у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.