Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятка культури

Вівторок, 19 квітня 2022, 17:42

В Україні російські агресори зруйнували 200 пам'яток культурної спадщини

пам'ятка культури

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російськими військами було знищено 200 об’єктів культурної спадщини України.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на 18 квітня, за даними Міністерства культури та інформаційної політики, з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російські агресори зруйнували 200 об’єктів культурної спадщини України.

"Російські війська свавільно руйнують нашу культурну спадщину: церкви, синагоги, музеї, пам’ятники, театри. МКІП вже зафіксувало 200 об’єктів руйнувань культурної спадщини, і ці цифри не є кінцевими.

Адже рашисти продовжують свої воєнні злочини проти української спадщини, намагаючись стерти нашу історію та ідентичність. Знищити українську культуру – одна з їхніх стратегічних цілей в цій війні" – написав Ткаченко.

За його словами, наразі тривають перемовини з міжнародними колегами щодо створення загальноєвропейського фонду на відновлення фінансування для програми Велика Реставрація.

Нагадаємо, наприкінці березня Мінкульт закликав ЮНЕСКО провести свою 45-ту сесію не в Росії, а у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.