Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Шевченка, 9

П'ятниця, 19 січня 2024, 14:23

Фірма Козицького за 85 мільйонів придбала пам'ятку архітектури у центрі Львова

проспект Шевченка, 9

Фонд держмайна продав на торгах будівлю на проспекті Шевченка, 9 фірмі Зіновія Козицького, її вартість під час торгів зросла у вісім разів.

Фонд державного майна провів аукціон у системі ProZorro щодо приватизації нежитлової будівлі на проспекті Шевченка, 9 загальною площею 1382,1 м², що належить Міністерству освіти й науки України.

Аукціон стартував сьогодні, 19 січня. Участь в ньому взяли дев'ять компаній. Переможцем обрали ТОВ "Айкю Холдинг", яке запропонувало найвищу ціну за будівлю – 85 000 000 грн. Натомість початкова вартість будівлі становила 11 776 280 грн.

 

 

Зазначимо, 3-поверхова будівля на проспекті Шевченка, 9 є пам'яткою архітектури місцевого значення та збудована у 30-х роках XIX століття у стилі італійського неоренесансу. Нинішній вигляд отримала внаслідок реконструкції в кінці 1880 років для потреб жіночої школи імені королеви Ядвіги за проєктом Ігнатія Брунека. Тут містився головний корпус Львівського інституту банківської справи.

Станом на сьогодні будівля перебуває на балансі державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти". Від 2018 року будівлю орендує ТОВ "Айкю Холдинг". 

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Айкю Холдинг" зареєстроване з 20211 року у Львові на проспекті Шевченка, 9, займається дослідженням й експериментальними розробками у сфері суспільних і гуманітарних наук. Власником фірми є батько начальника Львівської ОВА Максима Козицького Зіновій Козицький.

Керівником цієї фірми є позаштатний радник Максима Козицького Андрій Матолич (син Богдана Матолича, колишнього першого заступника начальника Львівської ОДА Михайла Костюка).

Додамо, раніше Варіанти писали про бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.