Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 7 серпня 2023, 15:28

Російські окупанти зруйнували понад 30 пам'яток культурної спадщини на Львівщині

Львів

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну агресори знищили понад 760 об’єктів культурної спадщини України, з них 32 – на Львівщині.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на 25 липня, за даними Міністерства культури та інформаційної політики, починаючи з 24 лютого 2022 року, початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російські агресори зруйнували 763 об’єкти культурної спадщини України.

Пам’ятки культурної спадщини пошкоджені або зруйновані у 15 областях, найбільше – на Харківщині (207 пошкоджених чи зруйнованих пам’яток).

Натомість у Львівській області внаслідок ракетних ударів було пошкоджено чи зруйновано 32 пам'ятки: Золочівський район – 1; Стрийський – 1; Франківський район Львова – 29; Галицький район Львова – 1). У цьому переліку є 2 пам'ятки національного значення та 30 – місцевого значення.

Загалом з всієї кількості знищених пам'яток в України 105 є об’єктами національного значення, 595 – місцевого значення, 63 – щойно виявлені об'єкти.

З них пам’ятки архітектури складають 241 об’єкт, архітектури та містобудування – 218, історії – 185, архітектури та історії – 28, монументального мистецтва – 19, містобудування та монументального мистецтва – 17, археології – 18, архітектури, містобудування та історії – 27, містобудування – 5, науки і техніки – 2, садово-паркового мистецтва – 1, архітектури, містобудування та монументального мистецтва – 1, архітектури та монументального мистецтва – 1.

Додамо, станом на квітень цього року російські агресори зруйнували понад 550 об’єктів культурної спадщини України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.