Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польський дім

wspolnota-polska.org.pl

Четвер, 11 квітня 2024, 18:53

Польські правоохоронці вивчають, куди щезли гроші на будівництво Польського дому у Львові

Польський дім

Результати аудиту будуть відомі, можливо, вже в червні. 

Департамент аудиторських перевірок Центрального Антикорупційного Бюро Республіки Польща (Departament Postępowań Kontrolnych Centralnego Biura Antykorupcyjnego (CBA) цього тижня розпочав перевірку в Міністерстві закордонних справ процедур та рішень щодо будівництва Центру польської культури та європейського діалогу "Польський дім".

Про це повідомила пресслужба CBA, запевнивши, що цю перевірку проведуть в терміни, що встановлені законом, а саме три або шість місяців залежно від складності роботи. 

Прессекретар міністра-координатора роботи спеціальних служб Польщі Яцек Доманський наголосив, що на цьому етапі зарано говорити про зловживання чи порушення закону.

Нагадаємо, що у 2018 році польський сейм дебатував питання купівлі землі для побудови Польського дому у Львові. У 2017 році почались проблеми з фінансування будівництва Польського дому у Львові. Польський дім у Львові перед тим назвали на честь Лонґіна Комоловського. Будівництво Польського дому у Львові розпочалось у 2015 році на вулиці Шевченка після того, як міська рада виділила земельну ділянку для його обслуговування. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.