Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

П'ятниця, 29 грудня 2023, 13:43

У Польщі помітили невідомий об'єкт під час ракетної атаки РФ на Україну

повітряна тривога

Сьогодні вранці в Польщі зафіксували появу "невідомого об’єкта", що залетів з території України.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Республіки Польща у Twitter.

Сьогодні вранці, 29 грудня, під час масованої повітряної атаки РФ на Україну в Польщі зафіксували появу "невідомого літаючого об’єкта", що залетів з території України.

Літаючий об'єкт, що рухався з величезною швидкістю, спостерігали мешканці гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

"У ранкові години в повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною влетів невідомий повітряний об'єкт, який з моменту перетину кордону і до моменту зникнення сигналу спостерігався радіолокаційними засобами системи протиповітряної оборони країни. Відповідно до чинних процедур, оперативний командувач задіяв наявні в його розпорядженні сили та засоби" – йдеться у повідомленні.

Інформації про те, що стався вибух, немає.

Нагадаємо, сьогодні близько 5:30 год Львівщину атакували безпілотники, які влучили у об'єкт критичної інфраструктури. Пізніше, під час повітряної тривоги, яка тривала з 07:05 до 09:30 год, Львів зазнав масованої ракетної атаки.

За інформацією, станом на 11:00 год, у Львові загинула одна людина, 15 – постраждали, а вибухова хвиля пошкодила більше 10 житлових будинків, три школи та дитячий садок. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що комісія з надзвичайних ситуацій приймає рішення про повну компенсацію всіх втрат мешканцям.

Загалом під час сьогоднішньої масованої атаки російські окупанти випустили по території України 158 дронів Shahed та ракет різних типів, 114 з них збили сили ППО.

Додамо, востаннє Львівщину атакували 5 грудня. Тоді дрони влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Обійшлося без жертв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.