Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту

rmf24.pl

Середа, 24 січня 2024, 10:12

Польські фермери починають масштабні протести щодо імпорту з України

акція протесту

Фермери вимагатимуть зупинити безконтрольний імпорт сільськогосподарської продукції з України та інших країн, які не дотримуються європейські стандарти.

Про це повідомляє "Українська правда".

Сьогодні, 24 січня, у Польщі починається загальнонаціональний протест фермерів, які вимагатимуть захистити їхній бізнес від імпорту з третіх країн, зокрема з України.

Повідомляється, що акції з тракторами та іншою технікою на дорогах заплановані у понад 150 місцях по всій території країни. Передбачається, що протести проходитимуть у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги.

Фермери вимагатимуть зупинити "безконтрольний імпорт сільськогосподарської продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейські стандарти".

"Польські аграрії кажуть, що вони опинилися у неконкурентному становищі, оскільки вони у своїй діяльності зобов’язані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників у третіх країнах ці вимоги не поширюються" – йдеться у повідомленні.

Також вони закликають готувати "стратегію щодо вступу України в ЄС у сфері сільського господарства" з поділом на сектори.

Крім того, фермери хочуть, щоб влада переглянула спільну європейську політику у сфері сільського господарства. Вони невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з Європейським зеленим курсом, і хочуть змін та більшої "гнучкості" у національній стратегії на увесь період до 2027 року. 

Нагадаємо, у червні 2023 року польські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску Шегині.

Додамо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Також польські фермери хотіли приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною, а у грудні польські перевізники спільно з фермерами хотіли розпочати нову блокаду у Дорогуську.

4 січня цього року польські фермери відновили блокаду пункту пропуску Шегині-Медика, а вже 7 січня зняли свої вантажівки з дороги перед пунктом пропуску "Медика-Шегині".  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.