Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

StrazGraniczna

Понеділок, 18 грудня 2023, 09:23

Сьогодні польські перевізники спільно з фермерами хочуть розпочати нову блокаду у Дорогуську

пункт пропуску

Блокада має розпочатися о 13:30 за місцевим часом на під’їзній дорозі до пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин". 

Про це організатор акції з блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною Рафал Меклер повідомив у своєму Telegram каналі.

Сьогодні, 18 грудня, польські перевізники розпочинають нову блокаду під’їзної дороги до пропускного пункту Дорогуськ на кордоні з Україною, до них долучаться і фермери.

Як написав Рафал Меклер блокада має розпочатися о 13:30 за місцевим часом.

Він також зазначив, що фермери долучаться до блокування "у зв’язку з трагічною ситуацією на польському ринку, спричиненою неконтрольованим напливом зерна з України, браком перспектив на покращення ситуації в жнива 2023 року, а також браком запровадження системних розв’язань з метою захисту вітчизняного ринку".

Польські фермери вимагають зупинки імпорту цукру з України, негайної виплати прямих субсидій, підтримки ставки акцизу на пальне на попередньому рівні, компенсацій для виробників кукурудзи.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

З 4 грудня пункт пропуску "Угринів – Долгобичув" відкрили для проїзду порожніх вантажівок на виїзд з України, а Укрзалізниця почала поїздом перевозити вантажівки через кордон з Польщею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.