Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Субота, 18 травня 2013, 10:47

Міжнародне водійське посвідчення можна буде отримати без іспитів

Водійське посвідчення міжнародного взірця можна буде отримати без іспитів.

Про це йдеться в наказі розпорядженні № 176 МВС, котрим внесено зміни до Інструкції про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.

Документ доповнено новим розділом, який установлює порядок видачі та обміну міжнародного водійського посвідчення.

Визначено, що міжнародне посвідчення водія видається Центром строком на 3 роки на підставі національного посвідчення водія (за заявою його власника), але не більше терміну дії національного посвідчення водія.

Оформлення та видача здійснюються в термін до 5 робочих днів з дня подання необхідних документів.

Для отримання (обміну) міжнародного водійського посвідчення особи подають до Центру: заяву;ксерокопію національного посвідчення водія і пред'являють оригінал цього посвідчення; фотографію розміром 3,5 х 4,5 см на матовому папері.

Після перевірки поданих документів посадова особа Центру відразу повертає заявнику національне посвідчення водія. Видача (обмін) міжнародного водійського посвідчення виробляються без складання іспитів.

Згідно зі змінами, реєстраційно-екзаменаційні підрозділи Державтоінспекції будуть називатися Центрами надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів (Центр).

Нагадаємо, посвідчення водія, видані з 1993 р. по 29 березня 2011 р., є безстроковими. Натомість посвідчення водія, видані на бланках, зразок якого затверджений виконавчим органом влади СРСР, підлягають заміні до 1 січня 2014 р..

Джерело: Юридичний портал 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.