Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

студентський квиток

Четвер, 30 грудня 2021, 12:31

У додатку Дія водійські права і студентські прирівняли до паперових

студентський квиток

Уряд прирівняв до паперових цифрові водійські посвідчення, техпаспорти та студентські квитки.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 29 грудня, на своєму засіданні Кабінет міністрів ухвалив постанови, які прирівняли до паперових та пластикових документів цифрові водійські посвідчення, техпаспорти та студентські квитки.

"З 2019 року електронне посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток діяли в межах експериментальних проєктів, які успішно себе зарекомендували.

Тепер електронні водійське посвідченням, техпаспорт та студентський квиток прирівнюються до паперового та пластикового аналогів. Ними можна користуватися будь-де, і ніхто не матиме права вимагати у вас паперовий документ" – йдетьсяу повідомленні.

Українці вже сформували в "Дії" 751 тисячу студентських, 4,4 млн посвідчень водія та 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня того ж року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня цього року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19, а з вересня на порталі можна згенерувати Covid-сертифікат.

Наразі у мобільному додатку "Дія" тестують функцію сповіщення громадян про судові засідання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.