Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

застосунок Дія

epravda.com.ua

Четвер, 16 квітня 2020, 11:00

В Україні узаконили електронні паспорти у застосунку Дія

застосунок Дія

Відтепер паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової інформації України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 15 квітня, на своєму засіданні Кабінет Міністрів схвалив постанову щодо про електронні паспорти у застосунку Дія. Відтак, відтепер паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів.

"Зараз понад 17 тисяч українців тестують е-паспорти, а вже зовсім скоро вони будуть доступні кожному у мобільному застосунку Дія. Паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою ID-картки та витяги з неї. Якщо у вас немає ID-картки, ми оцифрували закордонний біометричний паспорт, який так само посвідчує вашу особу. Він надає такі ж права і можливості як і паперовий, що діє всередині країни" – наголосили у міністерстві.

За інформацією Мінцифри, е-паспорти можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція, а також на пошті, під час отримання посилок, листів та під час придбання алкоголю чи тютюну для підтвердження досягнення повноліття.

По завершенні карантину е-паспорти також будуть корисними:

- під час поїздок залізничним або повітряним транспортом;

- під час медичного обслуговування та банківських операцій;

- під час отримання адміністративних послуг.

У міністерстві звернули увагу, що Україна – перша у світі держава, де можливо користуватися цифровим паспортом і водночас не пред’являти паперового чи пластикового аналогу.

Нагадаємо, з лютого цього року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". Також уряд запровадить електронні студентські, якими можна буде користуватись через мобільний додаток. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.