Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судове засідання

Середа, 29 грудня 2021, 15:20

У додатку Дія запровадять сповіщення про судові засідання

судове засідання

У мобільному додатку "Дія" тестують функцію сповіщення громадян про судові засідання.

Про це повідомляє міністер цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство цифрової трансформації України тестує функцію сповіщення громадян про судові засідання на порталі "Дія" .

"Раніше ви могли навіть не знати, що слухається справа в суді, де ви є учасником. Наприклад, суд ухвалював рішення про стягнення заборгованості за кредитним договором навіть без участі та відома людини. Ми змінюємо це.

Зараз ви отримаєте сповіщення про судове засідання просто в застосунку "Дія". Тож ви знатимете завчасно, який судовий спір слухається та ким ви виступаєте – потерпілою стороною чи відповідачем" – заявив Федоров.

За його словами, застосунок не потрібно оновлювати для участі в бета-тестуванні функції. У налаштуваннях лише потрібно ввімкнути "Дозволити сповіщення", і сповіщення про судові засідання надходитимуть автоматично.

Нагадаємо, 20 грудня в "Дії" додали функцію генерування трьох нових документів – сертифікат про одужання від коронавірусу, негативний результат ПЛР-тесту, а також сертифікат про вакцинацію проти Covid-19 для неповнолітніх.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня тогож року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня цього року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19, а з вересня на порталі можна згенерувати Covid-сертифікат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.