Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

marshrutka.org.ua

Середа, 12 червня 2013, 20:23

Львів'яни переплачують майже за усі послуги, відтак потрібно підняти ціни на громадський транспорт - перевізник

У Львові ціни на товари та послуги встановлені на європейському рівні, відтак ціни на перевезення можна також підняти, але про те що настане після після підняття цін голова "Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників" Іван Велійка описав дуже поверхнево і без гарантій.

Про це заявив на громадських слуханнях Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Іван Велійка.

Голова "Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників" сказав, що після підняття ціни на перевезення, потрібно буде намагатися підняти рівень послуг.

За слова голови асоціації перевізники, з 2008 року не отримують достойного прибутку. Окрім мінімальної заробньої плати підвищилися ціни на пальне. Якщо зарплата піднялася не так вже суттєво, то пальне подорожчало у декілька разів.

Тільки мийка автобуса коштує перевізникам 500 гривень. Відтак Іван Велійка зазначив, що ціну потрібно за перевезення підняти до 3 гривень, а інкше на дорогах знову появляться пасажиаські, перероблені з вантажних, мікроавтобуси.

Однак громада не виріть словам перевізників про зміну якості перевезення після підняття цін на транспортні послуги. Також львів'яни не вірять, що перевізники працюють у збиток та порадили тим, хто не може заробляти у сфері перевезень покинути цей бізнес.

Окрім цього, громада нарікала на те, що після 20-ої години тяжко добратися маршрутним таксі, оскіль вони майже не курсуть у цей час.

Стосовно хамства водіїв, Іван Велійка навів приклад про звільненого водія, який відмовився вести пенсіонерів, але декілька учасників слухань в цьому вбачили піар перед громадськими слуханнями. Також Велійка закликав громадян скаржитися на водіїв-хамів у Facebook.

Не на користь перевізників і відсутність обліку пасажиропотоку. Тож люди не ймуть віри, що 3 гривні - обгрунтована ціна. За словами перевізників, пасажиропотік у львівських маршрутка 620-670 пасажирів на день.

Нагадаємо, що 12 березня перевізнки не відгукнулися на запрошення на громадські слухання про доцільність підняття тарифів на перевезення у громадському транспорті та введення електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.