Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

unn.com.ua

Вівторок, 23 липня 2013, 16:48

"Укрзалізниця" впроваджує електронні квитки

До кінця 2013 року електронні квитки будуть впроваджені майже на 120 пар поїздів "Укрзалізниці".

Про це повідомив заступник генерального директора Укрзалізниці Павло Чекалов, передає прес-служба "Укрзалізниці".

Павло Чекалов також зазначив, що електронні квитки впроваджуються у кілька етапів, розширюватимуться технічні можливості роботи квиткових кас.

На даному етапі електронний посадочний документ став повноцінним електронним квитком, тобто набув фіскальних функцій, тобто він є дійсним для звіту про витрати коштів на проїзд. Спочатку електронні квитки на поїзди Інтерсіті + та №37/38 Київ – Донецьк реалізовуватимуться через офіційний сайт Укрзалізниці. Але вже з початку серпня - електронні квитки почнуть продаватися у залізничних касах із зазначенням QR-коду.

«Пасажиру, який купуватиме електронний квиток у касі, буде видано посадочний документ, що матиме зелений колір і міститиме QR-код. Саме цей QR-код буде зчитуватися при посадці у поїзд спеціальним пристроєм - мобільним терміналом контролю документів (МТКД). Цей прилад отримує в он-лайн режимі із системи продажу квитків інформацію про оформлені електронні документи, зайняті місця у вагоні поїзда із зазначенням місця, прізвища та імені пасажира, а також станції призначення. Завдяки такій технології нам буде простіше запобігати перевезенню безквиткових пасажирів, оскільки в автоматизованій системі це легко перевірити», - розповів Павло Чекалов.

Орієнтовно 3 серпня продаж електронних квитків буде впроваджено на електропоїзди виробництва компанії Skoda Vagonka на маршрутах Харків-Сімферопіль-Харків, Донецьк-Сімферопіль-Донецьк.

Із середини вересня до початку грудня 2013 року - електронні квитки будуть впроваджені на поїзди, які курсують із Києва до Сімферополя, Одеси, Львова, Дніпропетровська та Харкова, а саме

№12/11 Київ – Сімферополь (Південно-Західна залізниця),

№ 91/92 Київ – Львів (Львівська залізниця),

№80/79 Київ – Дніпропетровськ (Придніпровська залізниця),

№105/106 Київ – Одеса (Одеська залізниця),

№64/63 Київ – Харків (Південна залізниця),

№ 38/38 Київ – Донецьк (Донецька залізниця).

Загалом, до кінця 2013 року електронні квитки будуть впроваджені на усі поїзди внутрішнього сполучення - близько 120 пар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.