Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

alfaclinica.ru

П'ятниця, 2 серпня 2013, 10:36

На Львівщині 21 людину госпіталізовано з менінгітом

"Станом на 31 липня 2013 на стаціонарному лікуванні перебуває 21 людина (з них 12 дітей до 17 років) з серозним менінгітом.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Всі випадки захворювань - спорадичні, не пов'язані між собою, лабораторно не підтверджені, йдеться в повідомленні. З метою ідентифікації збудника матеріал від хворих направили у вірусологічну лабораторію Державної установи "Центральна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ України".

За інформацією головних управлінь Держсанепідслужби в Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській і Волинській областях з початку року станом на 31 липня лабораторні випадки ентеровірусних інфекцій серед населення не зареєстровано.

Станом на 1 серпня на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Малинської райлікарні (Житомирська область) залишається семеро дітей з діагнозом "серозний менінгіт".

Фахівці відомства зазначають, що в літній період часто констатується підвищений рівень захворюваності на ентеровірусну інфекцію, зокрема й серозних менінгітах.

З метою стабілізації епідемічної ситуації в осередках інфекцій проводиться комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів.
Як повідомляло агентство, 10 дітей госпіталізовані з менінгітом у Малинському районі Житомирської області.

Головними заходами неспецифічної (індивідуальної) профілактики є використання тільки кип'яченої або бутильованої води, ретельне миття перед уживанням фруктів і овочів, дотримання правил особистої гігієни; для купання й відпочинку - використання тільки офіційно відкритих пляжів, при відпочинку в природних умовах - використання засобів захисту від укусів комарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.