Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

profspilka.kiev.ua

П'ятниця, 18 травня 2012, 18:00

Президент України відзначив львівських науковців

Президент України Віктор Янукович відзначив науковців державними преміями та нагородами львів'ян. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Указом Президента України № 329/2012 присуджено Державні премії у галузі науки і техніки 2011 року, на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

За цикл наукових праць «Теорія і методи розрахунку напруженого стану та міцності твердих де формівних тіл з концентраторами напружень» премію присудили Сулиму Георгію Теодоровичу - докторові фізико-математичних наук, завідувачеві кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка.

За роботу «Мікроелектронні датчики нового покоління для інтелектуальних систем» – Дружиніну Анатолію Олександровичу - докторові технічних наук, завідувачеві кафедри Національного університету «Львівська політехніка».

За комплекс підручників з маркетингу у семи книгах – Скибінському Станіславу Володимировичу - кандидатові економічних наук, проректорові Львівської комерційної академії.

Президент установити розмір Державної премії України в галузі науки і техніки на 2011 рік двісті тисяч гривень кожна.

Крім того, Президент України видав Указ № 331/2012 Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки.

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю Президент постановив нагородити орденом «За заслуги» II Назарчука Зіновія Теодоровича - заступника директора Фізико-механічного інституту імені Г.В.Карпенка Національної академії наук України, голову Західного наукового центру НАН України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, доктора фізико-математичних наук, м. Львів.

Нагадаємо, у третю суботу травня відзначається професійне свято працівників науки - День науки. Він встановлений Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97. Цього року День науки припадає на 19 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.