Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

alnews.com.ua

Середа, 25 вересня 2013, 13:52

Мінсоцполітики хоче виплачувати пенсії громадянам, що виїхали жити за кордон

Міністерство соціальної політики підготувало законопроект щодо виплати пенсій українцям, що виїхали за кордон на постійне місце проживання.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Мінсоцполітики внесло пропозиції щодо врегулювання питання виплати пенсій особам, які виїжджають на постійне місце проживання за кордон до країн, з якими не укладено міжнародні договори в частині пенсійного забезпечення. Відповідний законопроект зараз перебуває на узгодженні в центральних органах виконавчої влади", - сказала міністр соцполітики Наталія Королевська (на фото) на зустрічі з представниками української громади США.

Королевська пояснила, що під час перебування за кордоном пенсія виплачується тільки в тому випадку, якщо це передбачено відповідними міжнародними договорами. Однак зараз розроблено законопроект, що забезпечить громадянам, які виїхали на ПМП в будь-яку країну, виплату пенсії, заробленої в Україні.

На даний час Україною укладено міжнародні договори з питань пенсійного забезпечення з 21 країною, з яких з 14 за територіальним принципом - це країни СНД , а з рештою - за пропорційним принципом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.