Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Четвер, 31 серпня 2023, 15:50

В Україні планують змінити правила ввезення гуманітарної допомоги

пункт пропуску

Мінсоцполітики спільно з волонтерами підготувало нові правила ввезення гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство соціальної політики спільно з громадськими організаціями та волонтерами напрацювали нові правила ввезення гуманітарної допомоги.

Йдеться про впровадження доступного електронного інструменту обліку гуманітарної допомоги. За допомогою веб-платформи "Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги" організації-отримувачі, які збираються ввезти гуманітарну допомогу, зможуть зареєструватись, авторизуватись на сайті, сформувати та подати декларацію. Декларація шляхом інформаційного обміну буде прямувати на митницю. Система автоматично присвоюватиме декларації унікальний код. За цим кодом митники пропускатимуть вантаж.

"Ми повинні зберегти декларативний принцип ввезення гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану. Нашим завданням є максимально спростити процес ввезення таких вантажів. Але кожен з нас повинен розуміти, хто і які товари ввозить як гуманітарну допомогу, та кому вона розподілена. Найкращим інструментом для цього стає зручна електронна система, за допомогою якої можна зареєструватись отримувачем, подати декларацію, відобразити розподіл" – наголосив заступник міністра соціальної політики Назар Танасишин.

Організації, які ввозять гуманітарну допомогу, подаватимуть публічні звіти після її розподілу. Крім того, нові правила скасовують гарантійні листи. Це означає, що гуманітарна допомога для військових ввозитиметься без додаткового бюрократичного навантаження. Інформація про такі вантажі буде закрита для загалу з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.