Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сланцевий газ

allaboutsavings.co.uk

П'ятниця, 27 вересня 2013, 16:39

"Західгазінвест" видобуватиме на Львівщині сланцевий газ, ? представник компанії

сланцевий газ

ТОВ "Західгазінвест" займатиметься на Львівщині видобуванням сланцевого газу. 

Про це у коментарі виданню "Наші Гроші. Львів" повідомила помічник директора ТОВ "Західгазінвест" Тетяна Пилипенко.

Однак щодо інших питань Тетяна Пилипенко попросила написати. Тепер видання чекає офіційну відповідь компанії на свій запит.

Як пише видання, для нардепа Ірини Сех, питання про те, чому немає протестів щодо видобутку сланцевого газу компанією Еni стало новиною. Сех заявила, що сесія Львівської обласної ради не давала ніяких погоджень на розробку сланцевого газу ні цій, ні іншій компанії. А як доказ запропонувала рішення сесії ЛОР від 15 травня 2012 року № 482. Згідно з ним депутати погодили ДП “Західукргеологія” НАК “Надра України” отримання «…спеціального дозволу на користування надрами, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин загальнодержавного значення з подальшим видобуванням газу природного, газу (метану) вугільних родовищ, нафти, конденсату, бітуму нафтового на ділянці Курінної площі, розташованої на території Сокальського району Львівської області». А у даному рішенні йдеться про зовсім інші родовища, сверджує нардеп.

Як пишуть "Наші Гроші. Львів", італійська компанія Eni SpA (володіє 50,01% акцій "Західгазінвесту") інтересу до розробки сланцевого газу не приховує. Як і своєї діяльності. Це італійська нафтова і газова компанія, яка веде діяльність в 70 країнах світу. В Україні працює з 2011 року. Вона подавала заявку на участь у конкурсі разом з  компанією Chevron (США) на розробку Олеської газовоїї площі (Львівська область), але переможцем не стала.

Тому компанія пішла іншим шляхом – 14 червня 2012 року придбала 50,01 % ТОВ «Західгазінвест» у  співзасновників підприємства Національної акціонерної компанія «Надра України» та «Cadogan Ukrainian Holding Ltd». Це підприємство було створено 23 лютого 2012 року фактично для того, щоб вирішити проблеми з ліцензіями на видобуток газу компанії  Cadogan Petroleum на Полтавщині. Після угоди про продаж частка Cadogan Petroleum становить 15%, а НАК «Надра України» належить 35 %. Сьогодні ТОВ «Західгазінвест» володіє ліцензіями на розробку дев’яти родовищ сланцевого газу у Львівській області загальною площею близько 3,8 тис. кв. км.

Нагадаємо, нещодавно представники "Західінвесту" зустрілися з головою Львівської ОДА Віктором Шемчуком. Це свідчить про серйозні наміри і компанії і її власника - італійську Eni.

Шемчук відмовився підтвердити інформацію чи Eni добуватиме сланцевий газ на Львівщині, посилаючись на комерційну таємницю.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.