Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

страйк

dt.ua

Вівторок, 3 грудня 2013, 16:21

Акція громадянської непокори не зобов’язує страйкувати, – Страйком Львівщини

страйк

«...В залежності від конкретної ситуації, це може бути страйк (зупинення підприємства), частковий страйк (часткове зупинення підприємства, працюють лише частина працівників для підтримки необхідних невідкладних робіт), акції протесту без зупинки підприємств у різноманітних формах».

Про це сказано у інструкції Інструкція Страйкового комітету Штабу аціонального спротиву Львівської області "Щодо створення штабів національного спротиву на підприємствах установах, організаціях", опублікованій Львівської обрадою.

«У зв'язку з тим, що загально національний страйк має політичний характер, слід розуміти, що чинне трудове законодавство не регулює проведення страйків і акцій протестів за політичними вимогами. Отже не слід покликатися на норми трудового законодавства, процедура йде виключно у руслі громадянських конституційних прав», - сказано у документі.

Нагадаємо, 2 грудня відбулась перша установча нарада Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області.

Деякі трудові колективи на Львівщині вже провели збори трудових колективів і ухвалили страйкувати. При цьому вони підписали документи про те, що вдмовляються від зарплати.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.