Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

інвалідність

vsemisto.info

П'ятниця, 7 лютого 2014, 10:54

Кабмін спростив процедуру забезпечення інвалідів засобами реабілітації

інвалідність

Уряд схвалив ініціативу Міністерства соціальної політики України про зміну порядку забезпечення людей з обмеженими можливостями засобами реабілітації.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Прийняті зміни за рахунок державних коштів передбачають забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб, інвалідність яких пов'язана з трудовим каліцтвом, але не може бути оплачено за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, зазначають експерти.

«Наприклад, якщо інвалід отримав подвійну травму — одну як трудове каліцтво, а другу за загальним захворюванням, Фонд соцстраху забезпечує засобами реабілітації тільки осіб із захворюванням по трудовій травмі. Тепер така людина зможе отримати необхідну допомогу і у зв'язку із загальним захворюванням», — роз'яснила Наталія Королевська.

За словами фахівців, нормативний акт спрощує порядок забезпечення інвалідів засобами реабілітації, у тому числі спеціальними мобільними телефонами дітей-інвалідів по зору і слуху. Також положення документа розширюють перелік захворювань, при яких жінки забезпечуються протезами за рахунок держбюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.