Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паводки

tsn.ua

П'ятниця, 16 травня 2014, 15:56

На Львівщині рівень води в річках буде підвищуватися, – надзвичайники

паводки

Сьогодні на річках Сяну та Дністра очікується продовження розвитку дощового паводку з підйомом рівнів води, а в неділю на Львівщину прийде новий циклон зі сходу України.

Про це Варіантам повідомила прес-служба ДСНС у Львівській області.

Місцями затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, в гірських та передгірських районах можливе початкове часткове затоплення господарських об’єктів, будинків в окремих прирічкових населених пунктах.

В горах зберігається загроза формування селей.

Упродовж 16 травня в нижніх течіях Стрв’яжа, Стрия, Свічі, у Дністрі на ділянці Самбір – Журавно, очікується продовження підйому рівнів води на 2,5 – 3,5 м над рівнями 15 травня на 08:00. Місцями затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, в гірських та передгірських районах можливе початкове часткове затоплення господарських об’єктів, будинків в окремих прирічкових населених пунктах.

16 – 17 травня очікується підйом рівнів води над рівнями 15 травня на 08:00 год:

- в Дністрі на ділянці Самбір – Журавно на 1 – 1, 5 м;

- в річках басейну Західного Бугу на 0, 3 – 1 м, місцями можливий вихід води на заплаву.

16 травня місцями пориви північно – східного вітру 15 – 20 м/с. Вночі місцями сильні дощі. Вдень подекуди грози.

Вночі та вранці 16 травня на річках басейну Дністра, у Дністрі на ділянці Стрілки – Самбір (Старосамбірський, Самбірський, Дрогобицький райони) очікується продовження підйому рівнів води на 1 – 2 м, р. Бистриця – с. Озимина на 2 – 3 м, р. Тисмениця – м. Дрогобич на 3 – 4 м над рівнями 15 травня на 20:00. Затоплення заплави, сільськогосподарських угідь, часткове затоплення прирічкових населених пунктів, господарських об’єктів.

На Львівщині через негоду досі немає доїзду двох населених пунктів, а залізниця між Дрогобичем і Самбором не функціонує. Крім цього без світла залишися майже 50 населених пунктів.

Крім цього, в неділю, 19 травня, на Львівщину накотиться новий циклон, який йде зі сходу України.

Нагадаємо, на Львівщині через негоду досі немає доїзду двох населених пунктів, а залізниця між Дрогобичем і Самбором не функціонує. Крім цього без світла залишися майже 50 населених пунктів.

Внаслідок сильних опадів піднявся рівень води у річках, замулено водойми водозаборів, тому ввечері 15 травня та ранком 16 травня у Бориславі подача води мешканцям відбуватись не буде.

Тривалі дощі зумовили різкий підйом рівня води в річках Старосамбірщини. У результаті 15 травня в районі було оголошено надзвичайний стан місцевого значення.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.