Оля Вишня,  8 червня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Ось і нарешті дочекались Євро-2012. Протягом місяця основні новини у Львові будуть довкола цієї теми, адже це найбільша подія в місті за останні 20 років. До Львова прибувають вболівальники з України та з-за кордону. У місті організовують сотні спортивно-культурних заходів. Які саме події варто відвідати, окрім футболу – у нашому щотижневому огляді.

Музичні варіанти

У офіційній фан-зоні, яка розташована вздовж пр. Свободи, окрім футбольних матчів, щодня будуть відбуватися концерти. Цієї суботи на головній сцені фан-зони виступатимуть DJ Nimof, гурт Ойкумена та Mad Heads XL, у неділю – Дикі серцем, Антитіла.

Відпочити від Євро-2012 і послухати джаз на живо можна у «Квартирі, 35», суботнього вечора тут відбудеться концерт Vocal Jazz Evening, а в неділю – Andrew Kokhan's Blues Night.

Варіанти на кіно

У мережі Кінопалац чергові прем'єри. Протягом вихідних можна переглянути французьку комедію «Татусі без шкідливих звичок» режисера Крістіана Клав'є чи драму «Змовниця» Роберта Редфорда.

В основі першої стрічки – історія італійського автомобільного дилера, який знаходиться на межі розорення. Його сестра-лесбіянка Алекс, яка живе разом зі своєю подругою Кім, просить брата зберегти сімейний гараж і не виставляти його на продаж.

Вона просить Цезаря укласти фіктивний шлюб із Кім, а потім поїхати в Таїланд, щоб офіційно удочерити дівчинку Майлі, чарівну 5-річну дівчинку, яку пара дівчат бажає ростити як власну дочку. З усім цим їм допомагає лікар дитячого будинку Люкс.

У Фільм «Змовниця» про самотню жінка Мері Сарретт, яку звинувачують в пособництві в організації змови з метою вбивства президента Лінкольна.

І оскільки вся нація повернулася проти неї, Мері вимушена покластися на адвоката, щоб докопатися до правди і довести свою невинність.

У переліку фільмів, які показують на вихідних у Планеті кіно IMAX, що в торговому центрі King Cross Leopolis – «Мадагаскар 3» та «Що чекати, коли чекаєш дитину».

У третій частині фільму «Мадагаскар» головні герої – лев Алекс, жираф Мелман, зебра Марті та бегемотиха Глорія потрапляють до колиски аристократичного відпочинку та найсправжнісінької столиці розкоші – Монако, де потрапляють у дивні ситуації та вчиняють безлад.

"Що чекати, коли чекаєш дитину" – це добра весняна комедія, що розповідає про п'ять сімейних пар, яким у найближчому майбутньому належить пройти всі радощі й труднощі народження дитини.

Театральні варіанти

Під час вихідних є нагода сходити в театр. З дітьми можна відвідати Львівський обласний театр ляльок, де у суботу покажуть виставу «Фарбований лис».

Дорослим радимо у суботу відвідати «Забави для Фауста» в Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса. У неділю там покажуть «Лісову пісню». А от театр «Воскресіння» покаже у суботу вуличну виставу «Фієста» на пл. Міцкевича.

Виставки

У галереях та музеях Львова завжди можна побачити цікаві експозиції. З-поміж великої кількості мистецьких проектів, рекомендуємо відвідати виставку французьких імпресіоністів «Нормандія у живописі», що у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького. Пропонуємо також переглянути виставку до теми – «Спорт і Місто: Людина. Суспільство. Ідеологія», яку вчора відкрили у Центрі міської історії ЦСЄ.

Виставка показує історію спорту у Львові протягом останніх 150 років: якими були початки спорту в Європі та у Львові зокрема, як змінювалися уявлення про спорт, як з'являлися нові види спорту, яким був зв'язок між спортом і націоналізмом, спортом і державою, спортом і комерцією, спортом та глобалізацією.

У галереї «Дзиґа» представляють проект РЕКВІЗИТ (скульптурна інсталяція) відомого українського митця Олександра Рідного, який буде цікавий поціновувачам сучасного мистецтва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.