Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гроші

ua-ekonomist.com

Четвер, 12 червня 2014, 17:44

Львівщина – четверта в Україні за темпами зростання інфляції

гроші

Держстат підрахував, в яких областях найбільше зросли ціни – Львівська область посіла четверту позицію.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики України.

Найбільший рівень інфляції у травні 2014 року по порівнянні з квітнем 2014 зафіксовано у Чернігівській та Київській областях, повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

Згідно з повідомленням, інфляція в Чернігівській області у травні прискорилася в порівнянні з квітнем до 4,6% з 3,7%, у Київській області - до 4,6% з 3,8%.

У Кіровоградській, Сумській, Львівській і Херсонській областях зафіксована інфляція на рівні 4,5%, у Харківській - на рівні 4,4%, Житомирській - 4,3%, Полтавській і Черкаській - 4,2%. Найменший рівень інфляції зафіксований у Донецькій області на рівні 3,3%.

Інфляція на тимчасово окупованій території Криму склала 3,8%.

Згідно з даними відомства, в травні проти квітня 2014 продукти харчування найбільше подорожчали в Херсонській області - на 5,3%, транспорт - у Запорізькій області на 5,3%, житло, вода, електроенергія, газ - в Київській області на 18, 5%, одяг і взуття - в Чернігівській області на 2,3%.

Нагадаємо, на Львівщині продукти харчування подорожчали за місяць на 4%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.