Варіанти,  16 червня 2014

Культурні варіанти на тиждень

Джаз у Музеї модерної скульптури, початок Польської театральної весни, виставка "Видатні письменники України" та інші події відбудуться цього тижня у Львові.

Понеділок, 16 червня

Вечір імпровізації. Музеї модерної cкульптури Михайла Дзиндри, (с. Брюховичі, вул. Музейна 16), 17:00

В унікальному просторі Музею модерної cкульптури зустрінуться музиканти-імпровізатори з Києва, Львова, Донецька, Івано-Франківська.

Серед учасників: Юрій Яремчук, Марк Токар, Юрій Зморович, Олександр Фразе-Фразенко, Аркадій Орехов, Роман Рось, Олександр Сушинський.

Жіноча майстерня. Парк ім. Івана Франка, 20:30

У програмі кіносеансу: Плетене місто (Knitting the City), Іспанія, 22 хв., Вишиті історії (Stitched Stories), Велика Британія, 22 хв., В’язанка (The Last Knit), Фінляндія, 6 хв.

Польська театральна весна. Театр ім. Леся Курбаса, 19.00

У межах проекту Польська театральна весна відбудеться монодрама Лариси Кадирової "Стара жінка висиджує". Автор тексту – визначний польський письменник Тадеуш Ружевіч.

Вівторок, 17червня

Фільм Нав’язливі ритми

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (арт-зал): 10:30, 14:10, 19:40

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (синій зал): 15:30

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 16:50, 21:10

Марго відмовилася від блискучої музичної кар’єри заради відносин з Фуріо, і тепер намагається зберегти те, що залишилося від їх колишньої любові.

Одночасно з цим її коханий Фуріо намагається закінчити реставрацію старовинного палацу, але завдання виявляється нездійсненним через нескінченні перепони, що виникають на його шляху.

Фортепіанний речиталь Олега Рудницького. Львівська філармонія, 19:00

Олег Рудницький Лауреат Міжнародних конкурсів ім. М. Лисенка (1992), ім. С. Прокоф’єва (1994). З 2000 року соліст Львівської обласної філармонії.

У програмі концерту: Фридерик Шопен. Ноктюрн op. 9 №1 сі-бемоль мінор, Фридерик Шопен. Експронт №1 Ля-бемоль мажор op. 29, Сергій Рахманінов. Варіації на тему Фридерика Шопена, Клод Дебюссі. «Острів радості», Модест Мусоргський. «Картинки з виставки», Геннадій Ляшенко. «Відлуння».

Середа, 18 червня

Виставка«Видатні письменники України». Площа Ринок,12.30

Перед входом до Львівської ратуші буде розташована експозиція серії плакатів з зображеннями письменників.

У кожній роботі – своєрідна художня інтерпретація творчості українських письменників. Проект буде відбуватись у два етапи, у кожному представлять по 13 плакатів.

I етап: Остап Вишня, Володимир Свідзінський, Марко Вовчок, Леся Українка, Павло Тичина, Микола Куліш, Тарас Шевченко, Григорій Квітка-Основ’яненко, Феофан Прокопович, Богдан-Ігор Антонич, Василь Стус, Микола Вінграновський, Іван Багряний.

 II етап: Микола Трублаїні, Марк Йогансен, Володимир Винниченко, Василь Стефаник, Михайль Семенко, Олександр Олесь, Григорій Сковорода, Олександр Довженко, Микола Гоголь, Всеволод Нестайко, Іван Франко, Микола Хвильовий, Грицько Чубай.

Автори мистецьких плакатів: спілка ілюстраторів «Pictoric» (Анна Сарвіра, Тетяна Денисенко, Ярко Філевич, Андрій Сакун, Олег Грищенко, Анна Андрєєва, Сергій Майдуков, Юлія Кунщікова, Анна Хоменко, Тетяна Цюпка, Романа Романишин, Андрій Лесів, Ольга Терещенко, Поліна Дорошенко, Олена Старанчук, Олена та Валерій Тихонюк).

Вистава Шаріка. Театр ім. Марії Заньковецької, 18:00

Шаріка – це романтична оперета, яка була вперше показана львівським глядачам ще у грудні 1995 року. Оперету ставили ще й до і під час Другої світової війни у Станіславові.

У 1943 році сталась трагічна подія, коли під час однієї з вистав загін гестапівців арештував майже увесь склад проводу ОУН.

Вистава переносить глядача у світ музики, життя січових стрільців, які були не тільки мужніми, завзятими, але й високодуховними людьми.

У виставі звучать пісні – Я.Барнича, І.Б.Веселовського, М.Гайворонського, Р.Купчинського, Л.Лепкого, Р.Савицького. Режисер – Федір Стригун.

Виставка Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології. Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Виставка є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів Центру, які пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.

Експозиція розрахована на три зали виставкового простору, включає текстове та візуальне наповнення, використання цифрових засобів та передбачає інтерактивність аудиторії.

Мультимедійні елементи виставки – інтерактивна стіна, сенсорні екрани, ігрова консоль з відеогрою.

Протягом останніх декількох років Центр міської історії реалізовує проекти на перетині «традиційної» та «цифрової» історії.

Це насамперед проекти відкриті для користування онлайн. «Інтерактивний Львів» фокусується на Львові, а база даних «Міського Медіа Архіву» включає «Урбаністичні образи», «Карти міст», «Міське відео» та «Мої розповіді».

У виставці демонструються проекти у контексті масштабних та глобальних змін, які несуть цифрові технології для нашого сприйняття минулого.

Фільм Принцеса Монако

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX

Сеанси: 10:30, 12:30, 14:30, 16:30, 18:30, 20:30

Грейс – голлівудська актриса, що досягла вершин слави, у 27 років вирішує залишити кар’єру і ніколи не зніматися у кіно.

Причина – весілля з князем Монако Реньє ІІІ. Картина розповість про один з періодів життя Грейс.

Четвер, 19 червня

Вистава Готель поміж двох світів.Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, 18:00

Містична історія про таємниче місце між небом та землею, між життям та смертю, про героїв, які не за власним бажанням опиняються у готелі поміж двох світів і самостійно покинути його не можуть.

Тільки Доктор С приносить звістку про те, хто зможе знову повернутися до реальності, а кому прийдеться вирушити на дивному ліфті у невідомість.

Саме тут, в ірреальному світі, герої переживають ті емоції та почуття, які їм не судилося пережити за життя.

Вони люблять, вірять, сподіваються, безжально ламають звичні людські стереотипи заради високої істини очищення. Лірична історія на основі твору Е.-Е. Шмітта.

Пятниця, 20 червня

Вистава Театр злочину. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

Вистава-репетиція за Жаном Моклером.

Вікторія Швидко, театрознавець: Чому там обігрується Шекспір, чому взятий Отелло і чому цей Отелло поставлений з ніг на голову і прочитаний ніби тим, хто живе 400 років після нього? Тому що це вічне питання. Це навіть не питання – це вічна проблема: ревність, віра/невіра, зрада, стосунки як такі, стосунки поміж чоловіком і жінкою.

Фортепіанний речиталь Етелли Чуприк.Львівська філармонія, 19:00

Етелла Чуприк розпочала грати на фортепіано у трирічному віці, а в п’ять років виступила зі своїм першим концертом з творів Шуберта і Шопена.

Після закінчення Музичного училища у 1986 р. вступила до Львівської консерваторії ім. М. Лисенка. 1988 р. на Конкурсі ім. М. Лисенка отримала І Премію, 1990 р. отримала ІІІ Премію на Конкурсі ім. С. Рахманінова у Москві, а також була лауреатом багатьох різних конкурсів і стипендіатом Асоціації Ріхарда Вагнера в Байройті.

У програмі концерту: твори Баха, Моцарта, Скарлатті, Шопена, Френца Ліста, Сергія Рахманінова, Чайковського, Стравінського.

Проект «Майстерня міста 2014».Площа перед університетом ім. І. Франка, 19.00-23.00

19.00-20.00 Міське середовище. Презентація Decoded: середовище проривних рішень, Іван Сольський

20.00-23.00 Показ короткометражних фільмів RoverFilms, Wiz-Art

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.