Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовий

tsn.ua

Середа, 2 липня 2014, 13:50

Військові Львівщини у зоні АТО отримали амуніцію з Європи

військовий

Центр забезпечення української армії доставив військовослужбовцям із Львівщини, що беруть участь в АТО, чотири 10-тонні фури зі спорядженням та продовольчими товарами.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник керівника Народної Самооборони Львівщини Сергій Дзядик.

Таку допомогу отримали Дрогобицька та Стрийська частини, мостиські прикордонники і батальйон «Дніпро», у складі якого також є львівські військові.

Кошти на допомогу українським військовим пожертвували львівські підприємці й депутати. Також спільними силами мешканці міста зібрали більше мільйона гривень у Гарнізонному храмі.

Загалом військовослужбовці отримали 900 бронежилетів, 499 касок, 1200 шапок, 300 лікарських носилок, 3 польові медичні набори, 10 тонн води, а також макарони, овочі, каші й медичні препарати.

Всю амуніцію купували виключно за кордоном, але списану. «Вона нічим не відрізняється від нової, яка є в декілька разів дорожчою. І перед тим, як придбати цілу партію військового спорядження, ми обов’язково передаємо один комплект у військову частину, де його тестують. Лише після того, як захисне спорядження пройде випробування, ми його купуємо», – розповідає керівник Народної Самооборони Львівщини Валерій Веремчук.

Центр забезпечення української армії й надалі проводить збір коштів на потреби військовослужбовців, тому кожен охочий може долучитися і перевести кошти на рахунок Приватбанку. Дізнатися, куди ідуть ваші гроші, можна на офіційній сторінці центру у Фейсбуці або на сайті samooboronalviv.org.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.