Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

медичний заклад

П'ятниця, 1 грудня 2023, 13:24

У міськраді Львова виділять понад 60 мільйонів гривень на стерилізаційне обладнання для лікарні

медичний заклад

Обладнання закуплять для лікарні Святого Пантелеймона, що на вулиці Івана Миколайчука, 9.

Таке рішення прийняли вчора, 30 листопада, під час комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міськради.

Комісія погодила виділення додаткових коштів з бюджету Львівської міської територіальної громади на придбання стерилізаційного обладнання для лікарні Святого Пантелеймона, що на вулиці Івана Миколайчука, 9, в сумі 61 241 553, 27 грн.

"Це питання надважливе, тмоу що воно стосується інфекційного контролю. Зараз побільшали випадки гепатиту В, і в багатьох випадках причиною є погана стерилізація інструментарію. Для того щоб покращити інфекційний контроль та безпеку для пацієнтів є необхідність повного оновлення такого обладнання" керівниця Управління охорони здоров'я Львівської міської ради Марта Матюшко.

За словами голови комісії Валерія Веремчука, за статистикою минулого року проводили тисячу хірургічних операцій в тиждень, тобто 52 тисячі операцій в рік. В цьому році протягом 9 місяців провели 48 тисяч операцій і основна частина з них проводиться саме у лікарні Святого Пантелеймона.

Нагадаємо, у січні 2022 року Львові зареєстрували перше територіальне медичне об'єднання, яке має три відокремлені підрозділи: лікарня святого Пантелеймона, лікарня святого Луки та лікарня святого Миколая.

А у січні 2023 року, Центр крові першого ТМО отримав півтора мільйона гривень з бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.